HR Tools & Extra's

Kengetallen personeel: meten is weten

Wie wil weten of het werk van de HRM afdeling effect heeft, moet gegevens bijhouden. Uit het personeelsinformatiesysteem en de salarisadministratie is een schat aan informatie te halen, die een aanzet kunnen zijn voor uitgebreidere HR Analytics. Die gegevens dienen weer als basis voor het personeelsbeleid.

Wie wil weten of het werk van de P&O-afdeling effect heeft, moet gegevens bijhouden over het personeel en de ontwikkelingen binnen de organisatie. Uit het personeelsinformatiesysteem en de salarisadministratie is een schat aan informatie te halen. Door deze informatie intelligent te koppelen, kan HR Analytics de input vormen voor beslissingen over het HR-beleid.

Het management van de organisatie wil bijvoorbeeld weten hoeveel mensen er in dienst zijn, welke salariskosten dat met zich meebrengt, hoeveel ziekteverzuim er is en wat de organisatie uitgeeft aan bonussen. Daarom is het nodig om kengetallen te verzamelen, waarmee u de ‘temperatuur van de organisatie’ kunt opnemen. Zo worden verschillende gegevens over personeel en organisatie in cijfers uitgedrukt, waardoor u deze gemakkelijk kunt vergelijken. U kunt de ontwikkeling per jaar of kwartaal bijhouden en het management infomeren over de stand van zaken.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.