Reorganisaties en wat komt er bij kijken

Wensen en eisen van klanten en opdrachtgevers wijzigen tegenwoordig voordurend, waardoor het vaker voorkomt dat de organisatie daarop aangepast moet worden. Een gedegen aanpak helpt om overzicht te houden en draagvlak te creëren bij managers en medewerkers.

Een reorganisatie betekent verandering en een kans om de zaken anders en beter te doen. Maar een reorganisatie brengt ook onzekerheid en onrust onder het personeel. Als een reorganisatie onafwendbaar is, kan een gedegen aanpak helpen om overzicht te houden en draagvlak te creëren bij managers en medewerkers.

Reorganisaties horen de laatste jaren bijna tot de gebruikelijke bedrijfsvoering. Doordat de wensen en eisen van klanten en opdrachtgevers voortdurend wijzigen, kan de organisatie niet ongewijzigd blijven functioneren. Medewerkers zullen steeds flexibeler ingezet worden en aan wisselende producten en diensten bijdragen. Door veel aandacht te besteden aan de gewenste vaardigheden en kennis van het personeel, hoeft een reorganisatie niet uit altijd te lopen op drama en ontslag.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.