Dit reglement is de basis voor het houden van functioneringsgesprekken en bevat een beschrijving van de procedure. Het voorbeeldreglement kunt u hier downloaden.

Managers hebben dagelijks contact met hun medewerkers. Er wordt zo heel wat ‘afgecommuniceerd’ over de uitvoering van het werk, maar het kan zeker lonen om die communicatie te structureren. Dat kan door een systeem van functioneringsgesprekken in te voeren, waarbij de taakuitoefening en de verdere loopbaan (binnen of buiten de organisatie) van de medewerker aan bod komen.

Wanneer een organisatie besluit om functioneringsgesprekken in te voeren als personeelsinstrument, is draagvlak van zowel managers als medewerkers van groot belang. Als formele basis dient het Reglement Functioneringsgesprekken, waarin formeel is geregeld hoe de gang van zaken is. Een helder en beknopt voorbeeld van een dergelijk reglement, kunt u hier downloaden.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.