Management development: ontwikkeling van managers systematisch aanpakken

Management Development-beleid moet op het juiste moment voldoende managers opleveren met de gewenste competenties. Om het MD-beleid vorm te geven, kunt u verschillende instrumenten inzetten. Zo kunt u medewerkers met managementpotentieel vormen tot nieuwe managers en de kwaliteit van zittende managers verhogen.

In een organisatie zijn medewerkers het belangrijkste kapitaal. Managers moeten het beste uit dat kapitaal zien te halen. Daarvoor sturen zij medewerkers op de inhoud van het werk aan, maar hebben zij daarnaast ook specifieke managementvaardigheden nodig. Ook managers moeten dus specifieke competenties in huis hebben. Om tijdig in de benodigde competenties te voorzien, voeren organisaties een Management Development-beleid. Dit beleid moet op het juiste moment voldoende managers opleveren met de gewenste competenties.

1. Management Development

Management Development kan gezien worden als een bijzondere vorm van competentiemanagement. Ook hier moeten de wensen van de organisatie en de kennis, houding en vaardigheden van individuele managers op elkaar worden aangesloten.
Management Development bestaat in grote lijnen uit vier onderdelen:

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.