In deze model-verlofkaart kunt u bijhouden hoeveel vakantiedagen en bijzonder verlof de medewerkers opnemen. U kunt de verlofkaart als Word-document downloaden en naar de omstandigheden van uw organisatie aanpassen.

Op de verlofkaart noteert u eerst hoeveel dagen de medewerker ‘meeneemt’ van het voorgaande jaar en telt daar het aantal vakantiedagen bij op van het nieuwe jaar. Vervolgens worden de vakantie-uren die de medewerker opneemt, hiervan afgeboekt. Verder kunt u op deze kaart bijhouden of de medewerker gebruik maakt van bijzonder verlof, en hoeveel uren dit betreft.

In de CAO of het personeelshandboek staat over hoeveel (bijzonder) verlof de medewerkers kunnen beschikken. Let wel: wettelijk gezien heeft een medewerker jaarlijks recht op vakantieverlof (met behoud van loon!) dat vier maal het aantal gewerkte uren per week bedraagt. Een werknemer die 40 uur per week werkt, heeft dus minimaal recht op 160 uur vakantieverlof per jaar. Dit is exclusief feestdagen als Pasen en Kerstmis.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.