Coronasteun stopt 4e kwartaal 2021

Op 1 oktober 2021 zijn de meeste coronasteunmaatregelen voor bedrijven gestopt. In de afgelopen anderhalf jaar konden ondernemers een beroep doen op de NOW, TVL, Tozo, TONK en diverse fiscale maatregelen, maar die worden in het vierde kwartaal van 2021 dus niet verlengd.

Naast steunmaatregelen die stoppen, worden andere verlengd of gewijzigd. Zo wordt de mogelijkheid om onbelaste vaste reiskostenvergoeding te verstrekken aan werknemers die hoofdzakelijk thuiswerken, opnieuw verlengd tot 1 januari 2022.
Bedrijven die door andere oorzaken dan corona in kortdurende problemen komen, kunnen straks weer Werktijdverkorting aanvragen. Die regeling was tijdens de coronacrisis tijdelijk buiten werking gesteld.

Door de creativiteit van ondernemers en de ruime coronasteunpakketten, hoefden levensvatbare bedrijven waarvan de omzet grotendeels wegviel, geen mensen te ontslaan. Hierdoor zijn de werkloosheidscijfers laag, net als het aantal faillissementen. De economie groeit weer uitbundig en er zijn meer openstaande vacatures dan werklozen. Het kabinet denkt dat doorgaan met de steunmaatregelen, het herstel in de weg staat. Daarom eindigde het steunpakket op 1 oktober 2021.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.