HR Tools & Extra's

Basiscontract Arbozorg, dit moet u regelen

Sinds 1 juli 2017 moeten werkgevers verplicht een (basis-)contract sluiten met arbodienstverleners. Dat is een gevolg van wijzigingen in de Arbowet. Hier ziet u wat er minimaal in het basiscontract moet worden vastgelegd.

Werkgevers hebben sinds 1 juli 2017 nieuwe verplichtingen, waarbij de rol van de bedrijfsarts belangrijker wordt. De relatie met de Arbodienst moet voortaan op papier worden gezet, waarbij de OR moet instemmen met de inhoud van het basiscontract. De Arbeidsinspectie zal op de aanwezigheid, de inhoud en de naleving van het basiscontract controleren en kan bij het ontbreken ervan een boete opleggen.

Basiscontract afsluiten verplicht
Het ministerie van SZW presenteert geen modelcontract, maar geeft aan welke afspraken werkgevers en arbodienstverleners minimaal contractueel moeten vastleggen in het Basiscontract Arbozorg. Dit zijn zowel rechten en plichten voor de werkgever, de werknemer als de bedrijfsarts.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.