Overzicht coronanoodpakket 2.0 voor werkgevers en werknemers

Het tweede noodpakket voor de coronacrisis, geeft ondernemers ruimte om de komende maanden hun bedrijf weer op te starten. Net als het eerste noodpakket, is alles gericht op het behoud van banen en bedrijvigheid. Het pakket omvat loonkostensubsidie, belastingmaatregelen, compensatie voor omzetdaling, een verlengde regeling voor ZZP’ers en een tegemoetkoming voor flexkrachten.

Het nieuwe noodpakket geldt voor vier maanden: van juni tot en met september 2020. De regeling voor vaste lasten duurt tot eind oktober 2020.
De regelingen zijn beschikbaar voor bedrijven die een aanzienlijk  omzetverlies hebben geleden door de coronacrisis. Verder zijn enkele regelingen vooral toepasbaar voor sectoren die het zwaarst getroffen zijn, zoals de horeca en de evenementenbranche.

Inhoud tweede noodpakket coronacrisis
Hieronder ziet u de hoofdpunten uit het tweede noodpakket voor sectoren die getroffen zijn door de coronacrisis. Ondernemers kunnen ook terecht bij de Coronacalculator van werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW. Na het invullen van het KvK-nummer, vindt u daar een overzicht van alle toepasselijke regelingen uit het noodpakket 1 en 2.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.