Aanbod vaste arbeidsomvang oproepkracht, model brief

Sinds de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB), moeten oproepkrachten na twaalf maanden dienstverband een aanbod krijgen voor een vast aantal uren. De arbeidsomvang die de werkgever moet aanbieden, is een gemiddelde van het gewerkte aantal uren in de voorgaande twaalf maanden. De oproepkracht moet het aanbod in de 13e maand ontvangen. U kunt hiervoor dit modeldocument gebruiken.

Aanbod binnen maand accepteren

De oproepkracht moet binnen een maand laten weten of hij/zij het jaarlijkse verplichte aanbod voor een vaste arbeidsomvang accepteert.

Sinds juli 2021 is daar nog een voorwaarde bijgekomen. Want bij acceptatie van het aanbod krijgt de werknemer dan een vaste arbeidsduur vanaf uiterlijk de eerste dag nadat twee maanden zijn verstreken na de twaalf maanden waarover de gemiddelde arbeidsduur van de oproepkracht is berekend.

Zodra de arbeidsovereenkomst van de oproepkracht 12 maanden heeft geduurd, moet u de werknemer binnen een maand schriftelijk of elektronisch een aanbod doen voor een arbeidsomvang met een vast aantal uren. Let op, het gaat hier dus om het aanbod van een vaste arbeidsomvang en dus niet om aanbod voor een vast contract (arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd).

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.