HR Tools & Extra's

Aanbod vaste arbeidsomvang oproepkracht, model brief

Sinds de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB), moeten oproepkrachten na twaalf maanden dienstverband een aanbod krijgen voor een vast aantal uren. De arbeidsomvang die de werkgever moet aanbieden, is een gemiddelde van het gewerkte aantal uren in de voorgaande twaalf maanden. De oproepkracht moet het aanbod in de 13e maand ontvangen. U kunt hiervoor dit modeldocument gebruiken.

Zodra de arbeidsovereenkomst van de oproepkracht 12 maanden heeft geduurd, moet u de werknemer binnen een maand schriftelijk of elektronisch een aanbod doen voor een arbeidsomvang met een vast aantal uren. Let op, het gaat hier dus om het aanbod van een vaste arbeidsomvang en dus niet om aanbod voor een vast contract (arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd).

Let op: Als de oproepkracht voor 1 januari 2020 al langer dan 12 maanden in dienst is, moet u het aanbod nog vòòr 1 februari 2020 doen.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.