Richtlijn nachtwerk en gezondheid

Mensen die in de nacht moeten werken, hebben nogal eens problemen met slapen of zijn op andere momenten vermoeid. Dat kan gezondheidsproblemen opleveren met serieuze gevolgen op de lange termijn. Bedrijfsartsen hebben een richtlijn opgesteld met richtlijnen om problemen te voorkomen.

De Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) heeft een richtlijn opgesteld over nachtwerk en gezondheid, die u hiernaast kunt downloaden. In het geval van gezondheidsproblemen en klachten biedt de richtlijn handvatten om de negatieve effecten van nachtwerk op de gezondheid van werkenden te beperken.

Verhoogde gezondheidsrisico’s
Nachtwerk kan leiden tot slaapproblemen en vermoeidheid. Daarnaast kunnen ook andere gezondheidsproblemen optreden met serieuze gevolgen op de lange termijn. Blootstelling aan nachtwerk leidt bijvoorbeeld ook tot een verhoogd risico op diabetes en hart- en vaatziekten.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.