Ontslag: opzeggen met instemming van de werknemer

De werkgever kan een dienstverband voor onbepaalde tijd met de werknemer opzeggen zonder tussenkomst van de rechter of het UWV, mits de werknemer hiermee schriftelijk instemt.

De mogelijkheid voor ontslag met schriftelijke instemming van de werknemer, zonder tussenkomst van de rechter of UWV, is in 2015 aan het Burgerlijk Wetboek toegevoegd.

Het is aan te bevelen om de voorwaarden waaronder de opzegging plaatsvindt vast te leggen in een brief aan de werknemer. Deze moet dan vervolgens een brief terugschrijven waarin hij/zij verklaart in te stemmen met het ontslag en de voorwaarden van het ontslag die genoemd zijn in de brief van de werkgever.

Let op: de werknemer heeft na schriftelijke instemming nog 14 dagen om zijn/haar instemming te herroepen. Dus pas na die termijn, is het ontslag definitief.

Download
Een voorbeeldbrief voor opzegging met instemming van de werknemer vindt u hiernaast. U kunt de brief downloaden en aanvullen naar uw eigen inzicht.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.