Hybride vergaderen, checklist

Bij hybride vergaderen is het belangrijk dat er goede afspraken zijn, maar ook dat de techniek  op orde is. Iedereen moet op een gelijkwaardige manier bijdragen aan de vergadering.

Een goede vergadering leiden, kan al een een uitdaging zijn met alle aanwezigen in dezelfde ruimte. Het wordt nog lastiger als een deel van de vergaderdeelnemers inbelt met een videoverbinding, bijvoorbeeld vanuit huis of vanaf een andere bedrijfslocatie. Bij hybride vergaderen is het belangrijk dat er goede afspraken zijn, maar ook dat de techniek  op orde is.

Voor hybride vergaderingen moeten de faciliteiten op orde zijn, want anders wordt het al snel een rommeltje. Als de techniek niet op orde is, bestaat het gevaar dat de vergaderdeelnemers mentaal afhaken. Doel moet zijn dat iedereen op een gelijkwaardige manier kan bijdragen aan de vergadering. Want zonder een effectieve aanpak kunnen hybride vergaderingen leiden tot 'aanwezigheidsongelijkheid', waarbij degenen die op afstand vergaderen minder betrokken zijn dan anderen die wel persoonlijk aanwezig zijn.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.