De bedrijfswebsite is een volwaardig wervingsinstrument. Met deze checklist kunt u de recruitmentsite van uw organisatie zodanig verbeteren, dat kandidaten met genoegen een sollicitatie bij u achterlaten.

Vrijwel alle organisatie met een website, zetten daar ook hun vacatures op. Dat is erg verstandig, want vier van de tien sollicitanten gebruikt de recruitmentwebsite van het bedrijf als informatiebron voor beschikbare vacatures en over de organisatie. Daarmee is de bedrijfswebsite een volwaardig wervingsinstrument. Dit stelt eisen aan de inhoud, vormgeving en techniek, om de interesse van de sollicitant vast te houden.

Gebruikersonderzoek laat zien dat het soms lijkt of organisaties liever geen kandidaten via de eigen internetsite binnen willen krijgen. Zo moeten sollicitanten zich door ingewikkelde formulieren worstelen, krijgen geen goede informatie en bijvoorbeeld ook geen mailtje dat hun sollicitatie in behandeling is genomen.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.