HR Tools & Extra's

Werkkostenregeling, hoofdlijnen WKR

Sinds 1 januari 2015 gebruikt iedere werkgever verplicht de Werkkostenregeling, waarmee zij verstrekkingen en vergoedingen aan hun werknemers kunnen doen. Hier vindt u een overzicht van de WKR.

Sinds 1 januari 2015 is de werkkostenregeling (WKR) verplicht. Daarmee mag u maximaal 1,2% van het totale fiscale loon (de 'vrije ruimte') besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw werknemers.
Als u vergoedingen geeft die de vrije ruimte overstijgen, moet u de werknemers daarvoor belasten, of u betaalt als werkgever loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%. De regeling kent een aantal gerichte vrijstellingen en `nihilwaarderingen`, die niet ten koste gaan van de vrije ruimte. Ook is er een nieuwe manier voor het waarderen van loon in natura.

Werkkostenregeling blijft ook in 2018 nog
Op verzoek van het ministerie van Financiën hebben deskundigen en belanghebbenden voorstellen gedaan om fiscale regels te vereenvoudigen. Inmiddels is ook met de evaluatie van de WKR begonnen. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de werking van het noodzakelijkheidscriterium en of de fiscale behandeling van vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor werkgevers eenvoudiger is geworden door de de WKR?

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.