HR Tools & Extra's

Werkkostenregeling, hoofdlijnen WKR

Sinds 1 januari 2015 gebruikt iedere werkgever verplicht de Werkkostenregeling, waarmee zij verstrekkingen en vergoedingen aan hun werknemers kunnen doen. Hier vindt u een overzicht van de WKR.

Sinds 1 januari 2015 is de werkkostenregeling (WKR) verplicht. Daarmee mag u maximaal 1,2% van het totale fiscale loon (de 'vrije ruimte') besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw werknemers. Vanaf 2020 is de vrije ruimte 1,7% tot en met een loonsom van € 400.000 en vanaf € 400.001 blijft het percentage 1,2%.
Als u vergoedingen geeft die de vrije ruimte overstijgen, moet u de werknemers daarvoor belasten, of u betaalt als werkgever loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%. De regeling kent een aantal gerichte vrijstellingen en `nihilwaarderingen`, die niet ten koste gaan van de vrije ruimte. Ook is er een nieuwe manier voor het waarderen van loon in natura.

1. De hoofdlijnen van de Werkkostenregeling
In het verleden hanteerde de Belastingdienst gedetailleerde regelingen voor belastingvrije vergoedingen en verstrekkingen. U mocht zakelijk kosten belastingvrij vergoeden aan uw werknemers, maar de fiscus stelde daar wel voorwaarden aan.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.