HR Tools & Extra's

Werkkostenregeling, schema verstrekkingen en vergoedingen

In dit schema vindt u een overzicht van de fiscale behandeling van verschillende vergoedingen en verstrekkingen binnen de werkkostenregeling.

Sinds 1 januari 2015 is de werkkostenregeling (WKR) verplicht. Daarmee mag u maximaal 1,2% van het totale fiscale loon (de 'vrije ruimte') besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw werknemers. Vanaf 2020 is de vrije ruimte 1,7% tot en met een loonsom van € 400.000 en vanaf € 400.001 blijft het percentage 1,2%.
Als u vergoedingen geeft die de vrije ruimte overstijgen, moet u de werknemers daarvoor belasten, of u betaalt als werkgever loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%. De regeling kent een aantal gerichte vrijstellingen en `nihilwaarderingen`, die niet ten koste gaan van de vrije ruimte. Ook is er een nieuwe manier voor het waarderen van loon in natura.

Download schema
Hieronder vindt u een overzicht van de fiscale behandeling van verschillende vergoedingen en verstrekkingen binnen de werkkostenregeling. U kunt het schema hiernaast ook als Worddocument downloaden.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.