Agile werken: Ontwikkelen van medewerkers met een growth mindset

Wie wil blijven concurreren, heeft medewerkers nodig die kunnen meeveranderen met de laatste ontwikkelingen. Werknemers met een growth mindset zijn daarom goud voor de organisatie. Investeer dus vooral in hun groei. Een overzicht van wat u wel en niet moet doen.

De omgeving van organisaties verandert voortdurend en daarom organiseren bedrijven zich naar een flexibele, agile, werkwijze. Zij kunnen profiteren van medewerkers met een 'growth mindset', die nieuwsgierig zijn, zich graag willen ontwikkelen en die de organisatie verder willen helpen.

Growth versus fixed mindset
Mensen met een growth mindset geloven dat ze zichzelf kunnen ontwikkelen. Zij denken: “Als je het gewoon probeert en oefent, word je vanzelf beter”. Hierdoor zijn ze niet bang om iets nieuws te proberen. Het risico op fouten nemen ze op de koop toe; ze snappen dat je daarmee nieuwe dingen leert.

De tegenhanger van een growth mindset is een fixed mindset. Bij een fixed mindset geloven mensen dat intelligentie, capaciteiten en talenten vastliggen. Het heeft vanuit dit perspectief weinig zin om door te zetten als iets toch niet lukt.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.