HR-vakgebied: zes punten om HR beter meetbaar te maken

De route naar meer invloed voor HR, loopt via de CFO - de Financieel Directeur. En in de ogen van de CFO, houdt de HR-manager zich te veel bezig met processen en te weinig met meetbare resultaten. Maar als HR op 6 punten gaat meten, kan het zijn bestaansrecht toch bewijzen.

Dat zijn conclusies die Personeelsnet trekt uit onderzoek door de gezaghebbende Economist Intelligence Unit (EIU) dat voor Oracle en IBM de mogelijkheden van een strategische rol voor HR onderzocht.

Voor het onderzoek werd de rol van HR bekeken vanuit het perspectief van het topmanagement én vanuit de Financieel directeur (CFO). Dat perspectief is relevant: het topmanagement wil meer meetbare resultaten zien van HR, terwijl de CFO vaker zeggenschap krijgt over de HR-afdeling. En CFO's denken niet mild over HR; ze twijfelen soms openlijk aan het bestaansrecht van de HR-afdeling. Deze ontwikkeling zal het belang van goede HR ken- en stuurgetallen waarschijnlijk groter maken.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.