HR Tools & Extra's

Arbeidsvoorwaarden: werknemers willen niet allemaal het zelfde

Personeelsmanagers krijgen te maken met werknemers die méér dan geld vragen van de werkgever. Eén pakket arbeidsvoorwaarden voor alle medewerkers, blijkt niet toereikend meer. Modern communiceren is essentieel en Nederlandse werkgevers lopen daarbij voorop.

Dit blijkt uit het onafhankelijke onderzoek onder meer dan 1.500 leidinggevende HR-functionarissen en personeelsmanagers in de VS, Australië, Frankrijk, Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië. Het onderzoek is uitgevoerd door Dimensional Research in opdracht van HR-dienstverlener SuccessFactors.

De meest veeleisende werknemers
Ondanks de zelfzuchtige reputatie die Millennials (van 33 jaar en jonger) hebben, blijkt uit het onderzoek dat in zowel Nederland als wereldwijd Generatie X (33-50 jaar) de meest veeleisende groep is. Meer dan de andere leeftijdsgroepen in Nederland eisen zij meer status en salarisgerelateerde voordelen, zoals promotie (52%) en ongeplande bonussen (50%), maar ook wat betreft werkplek en tijdgerelateerde voordelen als flexibele werktijden (52%), flexibele arbeidslocatie (43%) en kortere werktijden (43%).

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.