HR Tools & Extra's

Fiets verstrekken

In de WKR zit geen gerichte vrijstelling voor de fiets van de zaak. Sinds 2020 is het verstrekken van een fiets eenvoudiger geworden.

Onbelaste reiskostenvergoeding omhoog in 2023 en 2024

Momenteel kan de werkgever voor de kosten van vervoer, een onbelaste vergoeding voor reiskosten geven van maximaal € 0,19 per kilometer over de volledige reisafstand voor alle zakelijke kilometers die de werknemer aflegt. Dit is de zogenoemde onbelaste reiskostenvergoeding. De onbelaste reiskostenvergoeding maakt onderdeel uit van diverse gerichte vrijstellingen in de loonheffing die het mogelijk maken om werknemers onbelast bepaalde zakelijke kosten te vergoeden, te verstrekken of ter beschikking te stellen zonder dat dit ten koste gaat van de vrije ruimte.

Ongeveer een kwart van de werknemers ontvangt een kilometervergoeding van minder dan € 0,19 per kilometer.

Gelet op de stijging van de kosten en het feit dat het maximum van de onbelaste reiskostenvergoeding sinds 2006 niet is gewijzigd, wordt het maximum van de onbelaste reiskostenvergoeding per 1 januari 2023 verhoogd tot € 0,21 per kilometer. Per 1 januari 2024 zal het maximum vervolgens verder worden verhoogd naar € 0,22 per kilometer.

In de WKR zit geen gerichte vrijstelling voor de fiets van de zaak. Het blijft in de WKR wel mogelijk om onbelast een fiets van de zaak aan werknemers te verstrekken, maar dan moet de waarde van de fiets(en) wel ondergebracht worden in de vrije ruimte. Dit gaat dan wel ten koste van de ruimte voor andere verstrekkingen.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.