HR Tools & Extra's

Vervoer en reiskosten

Kosten voor woon-werkverkeer en zakenreizen kunt u onbelast aan uw werknemers vergoeden.

Vaste reiskostenvergoeding herzien in 2021

Let op: De fiscus denkt nog steeds na over een nieuwe vergoeding voor reiskosten in combinatie met thuiswerken, maar die komt op zijn vroegst in 2022. Als onderdeel van de coronamaatregelen in het derde kwartaal 2021, heeft het kabinet de mogelijkheid verlengd om een vaste reiskostenvergoeding te blijven verstrekken.

Dit betekent, dat vanaf 1 oktober 2021 weer moet worden gerekend met het daadwerkelijke reispatroon. De vergoeding wordt dan wellicht lager, omdat werknemers op thuiswerkdagen niet reizen. Bovendien hebben werknemers op hun thuiswerkdagen geen recht meer op een vergoeding voor kleine kosten. Maar wellicht wordt het binnenkort dus mogelijk om onbelaste vergoedingen te geven voor thuiswerken.

Het kabinet werkt verder voor 2022 aan een belastingmaatregel waarin komt te staan dat de vaste reiskostenvergoeding naar rato van de niet-thuiswerkdagen mag worden toegepast.

De reiskosten die werknemers maken voor het werk, kunt u –onder voorwaarden- onbelast vergoeden. U kunt dan denken aan de kosten voor woon-werkverkeer (bijvoorbeeld naar kantoor), andere zakelijke reizen (bijvoorbeeld naar klanten) of reizen voor een opleiding die uw werknemer voor zijn werk volgt.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.