Veel sollicitanten hebben moeite om een doeltreffend CV te schrijven. Medewerkers kunnen met deze downloads zelf een CV opstellen. Compleet met voorbeeld CV`s.

Een sollicitatiebrief heeft altijd een CV (= Curriculum Vitae, of levensloop) als bijlage. Hierin staan in ieder geval persoonlijke gegevens, informatie over gevolgde opleidingen en werkervaring. Ook hobby’s en nevenfuncties kunnen vermeld worden, maar alleen als ze relevant zijn voor de vacature.

De sollicitatiebrief zorgt voor de eerste impressie van een kandidaat, maar het CV moet de recruiter echt overtuigen van de kwaliteiten. Veel sollicitanten hebben moeite om een doeltreffend CV te schrijven. Daarom is het raadzaam om een basis-CV op te stellen en dat goed te onderhouden. Per sollicitatie kan de kandidaat accenten geven aan zaken die voor de vacature van belang zijn, bijvoorbeeld door bepaalde elementen extra toe te lichten (of weg te laten).

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.