E-HRM en het HR-vak

Door nieuwe technologie verandert het werk van de HRM-professional. De nieuwe P&O'er verandert van een probleemoplosser naar een strategisch adviseur die ook in het menselijk contact meerwaarde blijft bieden.

Dat het HRM-vak steeds verandert, is een cliché dat we al jaren horen. Toch lijkt dit laatste tijd beter van toepassing dan ooit. De eisen nemen toe en de lat ligt voor de HRM-professional een stuk hoger. Door nieuwe technologie zal het vak sterk in beweging blijven. Wie meedoet, zal merken dat dit een positieve ontwikkeling kan zijn.

Wie had er meer dan tien jaar geleden gehoord van E-HRM, E-recuitment of telewerken? De invloed van Informatietechnologie op ons vak is niet meer te stuiten. P&O en ICT zijn nu nog twee gescheiden disciplines (die elkaar hier en daar raken en overlappen). In de toekomst zullen deze steeds meer in elkaar schuiven. Dat gebeurt niet omdat P&O ‘geautomatiseerd’ raakt, maar wel omdat beide disciplines feitelijk hetzelfde doel hebben: ervoor zorgen dat de organisatie optimaal functioneert.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.