Bij onbetaald verlof, is de werknemer langere tijd niet (of minder) op het werk en krijgt dan ook minder (of helemaal geen) loon. Met dit formulier legt u afspraken vast met de werknemer over de voorwaarden van het onbetaald verlof.

Bij onbetaald verlof, is de werknemer langere tijd niet (of minder) op het werk en krijgt dan ook minder (of helemaal geen) loon. Werknemers vragen om onbetaald verlof omdat zij bijvoorbeeld moeten mantelzorgen voor een familielid of meer tijd willen besteden aan hun gezin. Maar ook studie, een lange reis, of bezinning zijn redenen om onbetaald verlof te vragen. In dat geval spreken we ook wel over een sabbatical (leave).

De werknemer hoeft geen volledig onbetaald verlof aan te vragen, maar kan ook om enkele dagen per week of maand onbetaald verlof vragen, bijvoorbeeld voor een studie of mantelzorgafspraken. Het salaris gaat dan evenredig omlaag.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.