De praktijk is vaak de beste leerschool, dus je kunt leren door te werken. Vanuit deze gedachte is training on the job een aantrekkelijke optie. Hier vindt u een korte handleiding en opletpunten.

Training on the job wordt vaak ingezet om uitvoerende taken aan te leren, wanneer daar vraag naar is vanuit de productie. Het gebeurt soms ad hoc, waarbij een toevallige nieuwe medewerker of trainee enkele broodnodige basisvaardigheden worden aangeleerd.

Maar het is ook mogelijk om on the job training serieuzer aan te pakken door kennis, vaardigheden en houding die nodig is voor een taak of functie op een gestructureerde en systematische manier over te dragen in de directe werkomgeving zelf. Daarbij wordt het geleerde direct toegepast en komen problemen met de leerstof ook sneller aan het licht. Door het karakter van werkplekleren, is het bij uitstek geschikt om in te zetten om arbo-trainingen te geven, bijvoorbeeld over veilig werken.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.