Groene Arbeidsvoorwaarden invoeren, checklist met tips

Bedrijven verduurzamen vanuit hun maatschappelijke verantwoordelijkheid, maar ook klanten en werknemers verwachten dat de organisaties groener worden. Het invoeren van groende arbeidsvoorwaarden kan daarbij helpen. Hier vindt u tips voor de invoering.

De overheid wil dat bedrijven en organisaties helpen bij het creëren van een groenere toekomst. Eén van de cruciale aspecten om duurzaamheid in de bedrijfscultuur te verankeren, is het vormgeven van groene arbeidsvoorwaarden. Die gaan verder dan traditionele beloningen en voordelen, want ze zijn gericht op het bevorderen van duurzaamheid op en rond het werk.

Oude regelingen loslaten, nieuwe omarmen
Het ontwikkelen van groene arbeidsvoorwaarden kan een uitdaging zijn. Het vereist vaak een herbezinning op de huidige arbeidsvoorwaarden, waarbij bestaande regelingen worden aangevuld, nieuwe worden toegevoegd, of zelfs fundamenteel worden hervormd. Eén van de grootste uitdagingen hierbij is het durven loslaten van verworven rechten en het omarmen van een nieuwe, duurzamere visie.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.