Wijzigingen voor HR in 2021

Het kabinet gaat de economie in 2021 met tientallen miljarden ondersteunen. Bedrijven mogen ondertussen reorganiseren, terwijl werknemers hulp krijgen bij omscholing voor ander werk. Maar er gebeurt meer dat voor HR-professionals van belang is. Hier vindt u een uitgebreid overzicht met de belangrijkste wijzigingen voor HR in 2021.

Door het coronavirus  is de arbeidsmarkt veranderd en loopt de werkloosheid op naar 5,9% van de beroepsbevolking (550 duizend mensen). Met een aanvullend sociaal pakket van 1,4 miljard euro helpt het kabinet mensen en bedrijven om zich aan te passen aan de nieuwe situatie. Specifiek is er aandacht voor de mensen die bovenmatig worden getroffen door de veranderingen, zoals flexwerkers, jongeren en mensen met een arbeidsbeperking.

Koopkrachtplaatjes
Over de ontwikkeling van de koopkracht zijn berekeningen gemaakt, maar veel hangt af van hoe de coronacrisis verloopt. Bij een tweede lock-down, zijn de gemaakte berekeningen niet meer relevant.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.