HR Tools & Extra's

Wijzigingen voor HR in 2020

De kabinetsplannen voor 2020, leveren veel wijzigingen op voor het HR-vakgebied. Zoals het extra betaalde geboorteverlof, de langere ketenregeling en het nieuwe ontslagrecht. Maar bijvoorbeeld ook de langverwachte compensatie van de transitievergoeding na langdurige ziekte, of de ruimere Werkkostenregeling en de fiets van de zaak. Hier vindt u een uitgebreid overzicht met de belangrijkste wijzigingen voor HR in 2020.

Na Prinsjesdag weten we dat het kabinet voorzichtig optimistisch blijft over de toekomst van ons land. De groei zit er nog goed in, maar gevaren liggen op de loer. Zoals de handelsoorlog die VS-president Trump voert met de halve wereld, of het gevaar van een no-deal Brexit. Omdat we een open economie hebben en veel handel drijven met het VK en de rest van de wereld, is onze welvaart extra gevoelig voor verstoringen.

Maar voorlopig gaat het nog goed, alhoewel het kabinet wel plannen maakt om onze welvaart ook in de toekomst vast te houden.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.