HR-vakgebied: 5 kenmerken van een goede HR-afdeling

Niet alle HR-professionals zijn een voorbeeld voor hun vakgebied. Door te blijven hangen in het verleden, bijvoorbeeld, inflexibel te zijn of gewoon geen oog te hebben voor het personeel. Maar er is hoop voor de goedwillende HR-professionals.

HR-professionals moeten vaker laten zien dat ze van het personeel én van hun vak houden. Dat betoogt Mike Spinale: HR-manager, beheerder van het blog Career Spin en deeltijd docent aan de Southern New Hampshire University (USA).

Goed personeelsbeleid is er volgens hem om de beste mensen op de juiste plek te plaatsen, waar zij zich verder kunnen ontwikkelen. HR moet zich niet verschuilen achter regels en administratie, omdat de belangen van medewerkers en de organisatie daarmee niet optimaal worden bediend.

Maar opinieleider Laurie Reuttimann is positiever en heeft nog hoop voor de HR-afdeling, ook als die taken uitvoert die niet zo enorm strategisch zijn. Want wie betaalt er anders je salaris en komt er op voor het personeel?

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.