Beoordelen: 360 graden feedback, Formulier

In het systeem van 360 graden feedback, krijgt de werknemer van verschillende mensen om hem/haar heen te horen hoe hij/zij functioneert. Dit kunnen managers zijn, maar ook collega’s of klanten. Met deze vijf stappen en het bijbehorende formulier, kan uw organisatie zelf aan de slag met 360 graden feedback.

Bij 360 graden feedback worden ervaringen gebundeld vanuit verschillende invalshoeken. Het idee is dat op deze manier een completer beeld ontstaat van de werknemer. De werknemer vult zelf ook een formulier in over het eigen functioneren.

1. Bepaal de doelen voor feedback voor de werknemer
De eerste stap is om per medewerker vast te stellen op welke doelen hij/zij beoordeeld gaat worden. Stel vast welke doelen, vaardigheden of competenties het belangrijkst zijn. De doelen voor de medewerker zijn een afgeleide van de bedrijfsdoelen en het functieprofiel van de medewerker, zodat er geen feedback wordt gegeven over aspecten die niet ter zake doen.

Verder lezen?

Word abonnee en krijg onbeperkt toegang tot alle artikelen

Dit artikel is afkomstig uit HR Tools & Extra’s van Personeelsnet.nl. Auteursrecht berust bij Personeelsnet Media BV, Rotterdam.