Waardering voor werkgever die medewerkers inspraak geeft

Bedrijven waar medewerkers invloed krijgen op beslissingen over hun werk, behoren tot de beste bedrijven van Nederland. De beste werkgevers onderscheiden zich doordat alle medewerkers, van de directie tot de werkvloer, mogen meedenken en feedback geven op belangrijke beslissingen.

Dat blijkt uit de eerste resultaten van het onderzoek van Great Place to Work® dat werkgevers analyseert op goed werkgeverschap en de mate van trots, vertrouwen en plezier onder werknemers onderzoekt.

Medewerkers beter betrekken bij beslissingen
De beste organisaties scoren hoog  op de onderlinge relatie tussen medewerkers, op het geven van verantwoordelijkheid en het managen van hun medewerkers op basis van vertrouwen.

Bij organisaties die op de lijst staan worden medewerkers veel vaker betrokken bij beslissingen over hun werk en werkomgeving (70% bevestigt dit positief) dan organisaties die niet op de lijst staan (slechts 39% bevestigt dit). Medewerkers mogen dan bijvoorbeeld meedenken over de keuzes voor kantoorpanden, maar ook bijdragen aan sessies om kernwaarden vast te stellen.

Bijdragen aan de maatschappij
Medewerkers willen tegenwoordig graag werken voor een bedrijf dat iets wezenlijks bijdraagt aan de maatschappij. Zij nemen dat mee in hun afweging om bij een organisatie te gaan werken. Daarom is het voor werkgevers een belangrijk aandachtspunt om zich op te ontwikkelen.

Alhoewel de Best Workplaces aanzienlijk hoger scoren dan organisaties die niet op de lijst staan, vormt het leveren van een bijdrage aan de maatschappij nog wel een uitdaging. Een maatschappelijke bijdrage die in lijn ligt met de werkzaamheden van het bedrijf, heeft daarbij veel meer effect dan bijvoorbeeld een paar dagen vrijwilligerswerk.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 454 exclusieve vakartikelen en 284 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?