Offshoring naar hogelonen-landen

Steeds meer werk verdwijnt naar het buitenland. Deze offshoring geldt voor productie-, ICT- en ook steeds vaker HRM-taken. Lage lonen-landen als India en China zijn de favoriete bestemming van dit werk. Maar ook het management ontkomt niet aan offshoring. De vlaamse site Managing21 wijst op een artikel hierover in het weekblad The Economist. Volgens het zakenmagazine hebben al 23 bedrijven uit de Fortune 500 hun management verplaatst naar een ander land. Er is wel een verschil met de traditionele offshoring. Het werk (in dit geval ook de mensen) gaat niet naar lage-, maar naar hogelonen-landen. Internationale bedrijven willen met hun management dichtbij de grote financiële centra zitten. Vooral New York en Londen zijn populair. En waar blijft straks het topmanagement van de gefuseerde banken Barclays en ABN AMRO? Amsterdam? Of toch gewoon Londen?

Managers volgen het kapitaalSteeds meer werk verdwijnt naar het buitenland. Deze offshoring geldt voor productie-, ICT- en ook steeds vaker HRM-taken. Lage lonen-landen als India en China zijn de favoriete bestemming van dit werk.
Maar ook het management ontkomt niet aan offshoring. De vlaamse site Managing21 wijst op een artikel hierover in het weekblad The Economist. Volgens het zakenmagazine hebben al 23 bedrijven uit de Fortune 500 hun management verplaatst naar een ander land.
Er is wel een verschil met de traditionele offshoring. Het werk (in dit geval ook de mensen) gaat niet naar lage-, maar naar hogelonen-landen. Internationale bedrijven willen met hun management dichtbij de grote financiële centra zitten. Vooral New York en Londen zijn populair.

En waar blijft straks het topmanagement van de gefuseerde banken Barclays en ABN AMRO? Amsterdam? Of toch gewoon Londen?

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 280 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?