Geen punt dat werkgever opdraait voor kosten blessures

Amateurvoetballers raken geblesseerd door verkeerde schoenen.

Iedere werkgever kent die telefoontjes op maandagmorgen waarin een geblesseerde werknemer meldt dat hij niet op het werk kan verschijnen. Enkel verstuikt bij het voetvallen, of erger, met als gevolg dat de werkgever voor de verzuimkosten moet opdraaien. En dat is niet meer dan terecht, vindt driekwart van de amateurvoetballers in Nederland, zo blijkt uit een onderzoek verricht door Intersport.

Uit het onderzoek, gehouden onder 1.044 actieve voetballers, blijkt dat ruim één op de vijf voetballers wel eens thuis blijft van het werk vanwege een blessure. Driekwart van alle ondervraagden is van mening dat de baas voor deze verzuimkosten moet opdraaien.

In 2008 meldden 1,6 miljoen mensen zich ziek als gevolg van een wintersportbreuk, sportblessure of huishoudelijk ongeluk. In een gemiddeld mkb-bedrijf van zeven medewerkers betekent dit een uitval van twee werknemers.

Blessures door verkeerde voetbalschoen
Tweederde van de ondervraagden speelt op kunstgras met grasvoetbalschoenen, omdat ze die mooier vinden. Hierdoor ontstaan blessures als verstuikingen en verdraaiingen (40 procent van alle voetbalblessures). Toch heeft 40 procent van de spelers geen behoefte aan professionele voorlichting bij de aankoop van nieuwe voetbalschoenen.
Doorsturen:

Neem een abonnement en download 460 exclusieve vakartikelen en 311 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?