Personeelsnet

Vakbond CNV wil standaard 30-urige werkweek in cao

Te veel mensen krijgen een burn-out van hun werk. Daarom moet dertig uur werken per week de standaard worden, vindt vakbond CNV. Het CNV gaat de vierdaagse werkweek de komende maanden inzet maken voor cao’s bij veel sectoren.

‘Door de coronacrisis is het aantal mensen dat tegen een burn-out aanzit verdubbeld: van 11% naar 21%, blijkt uit recent onderzoek van ons. Honderdduizenden mensen zitten er doorheen. Hoog tijd voor een nieuwe balans,’ stelt Piet Fortuin, voorzitter van vakbond CNV. Volgens Fortuin laat de coronacrisis zien dat we sneller kunnen omschakelen dan we dachten. Binnen een dag werkten miljoenen Nederlanders thuis. “Nu de economie weer floreert, is het een logisch moment om over te schakelen naar een vierdaagse werkweek.”

Groot draagvlak  voor dertig uur werken
De vakbond deed onderzoek naar de 30-urige werkweek en ontdekte dat dit plan 'groot draagvlak heeft onder werkend Nederland’. Zo denkt 60% van de ondervraagden dat ze met een 30-urige werkweek gezond hun pensioenleeftijd gaan halen en dat hierdoor het aantal burn-outs vermindert.

Tweederde stelt bovendien dat dit leidt tot een lager ziekteverzuim, een betere werk-privé balans (73%) en meer tijd voor mantelzorg en vrijwilligerswerk (62%). Ook zegt 48% dat ze hierdoor productiever en efficiënter gaan werken.

Deeltijders gaan meer werken
Fortuin: “In de praktijk pakt de kortere werkweek goed uit. Diverse proeven bij bedrijven tonen aan dat mensen gelukkiger zijn, efficiënter en productiever. IJsland loopt hierin voorop. Het zou mooi zijn als Nederlandse bedrijven volgen. Ook de overheid zou het goede voorbeeld kunnen geven door de werkweek terug te schroeven.”

Het CNV wil ook dat mensen die nu nog in kleine deeltijdbanen werken, straks 30 uur gaan werken.  Zo komt er een betere balans tussen mannen en vrouwen en op de arbeidsmarkt.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?