Personeelsnet

Uitzendbureaus bieden vaker een 50-plusser aan

De uitzendbranche wil een impuls geven aan de positie van oudere werkzoekenden. Wie een uitzendvacature heeft, krijgt vaker ook een 50-pluskandidaat aangeboden. En de uitzendbureaus roepen werkgevers ook op om vacatures voor 50-plussers actief te melden.

Volgens brancheorganisaties ABU en NBBU  blijft aandacht voor de positie van 50-plussers op de arbeidsmarkt hard nodig. Want, ondanks het aantrekken van de arbeidsmarkt, komen oudere werkzoekenden nog altijd moeilijk aan het werk. Uitzendbureaus een premie van 1500 euro krijgen voor iedere oudere die ze aan een baan helpen.

De hernieuwde aandacht van de uitzendbureaus sluit aan bij de campagne 'Open voor 50-plus' van het UWV. Meer dan duizend werkgevers hebben daarvoor al beloofd meer oudere werkzoekenden een kans te geven om te solliciteren.

Kwaliteiten inzetten
Jurriën Koops, directeur van de ABU, vindt de lage arbeidsmarktkansen een ongewenste situatie waarin snel verandering moet komen: “Wij vinden dat 50-plussers de kans moeten krijgen hun kwaliteiten en capaciteiten in te zetten in de huidige arbeidsmarkt.”

Volgens Koops is de uitzendbranche “heel goed in staat deze mensen weer aan het werk te helpen. Van de oudere werkzoekenden die vanuit de WW weer een baan vinden, gaat circa 30% aan de slag door bemiddeling van een uitzendbureau of intermediair.”

Open voor 50-plus
De ABU en de NBBU steunen daarom de campagne ‘Open voor 50-plus’. De campagne van UWV en MKB-Nederland loopt al sinds 2014, maar krijgt vanaf 9 mei 2016 een nieuw vervolg met radiospotjes waarmee werkgevers worden uitgedaagd ten minste één 50-plusser uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek.

Als de werkgever een uitzendbureau inschakelt, dan krijgt hij de oproep om aan de intermediair te vragen om ten minste één 50-plusser voor te stellen.

MIS NIKS MEER: Alle HR-tools en modellen bij elkaar

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?