Lagere belastingen zorgen voor flink hoger nettoloon in 2023

Volgend jaar zullen uw werknemers tevreden naar hun loonstrookje kijken. Want bijna iedereen houdt in 2023 onderaan het salarisoverzicht, netto meer over. Dat is het gevolg van belastingmaatregelen die het kabinet heeft afgekondigd. Hoewel de nettolonen voor iedereen omhoog gaan, profiteren mensen met een minimumloon wel het meest. Door de extra verhoging vanaf 1 januari 2023, kunnen werknemers met een minimumloon er netto wel meer 12 procent op vooruit gaan.

Met Prinsjesdag zijn de maatregelen bekend gemaakt waar HR-professionals en werkend Nederland in 2023 rekening mee moeten houden. Vervolgens heeft HR-dienstverlener Visma | Raet berekend wat werkenden in 2023 netto gaan verdienen.
Binnenkort zijn ook de bruto-nettoberekeningen te verwachten van andere salarisverwerkers.

Bij de berekening van Visma | Raet is al rekening gehouden met de diverse (pensioen-)premies in 2023, maar eventuele extra loonsverhogingen door cao-afspraken zijn daarin nog niet meegenomen. Daardoor kunnen de lonen voor werknemers in sectoren met een nieuwe cao per 2023, nog hoger uitvallen.

Lagere belastingen zorgen voor hogere lonen
Dat werknemers netto meer loon overhouden, komt door de maatregelen die het kabinet met Prinsjesdag heeft afgekondigd, waardoor de belastingtarieven omlaag gaan. Verder gaat de franchise omhoog waarover geen pensioenpremie wordt betaald en stijgen de arbeidskorting en heffingskorting flink in 2023.

In de berekening voor 2023 is rekening gehouden met de nieuwe premies van de pensioenfondsen PFZW (zorgsector) en ABP (overheid en onderwijs). Bij een gelijkblijvend brutosalaris is daar – afhankelijk van sector en inkomen – een maximale stijging van 4,29 procent in het nettosalaris te zien. Vorig jaar was dit maar 0,69 procent. Ook is rekening gehouden met de nieuwe belastingen en pensioenpremies voor het onderwijs, de overheid en de zorg.

Netto minimumloon groeit 12 procent, modaal 80 euro meer
In 2023 zal het bruto minimumloon eenmalig een grote stijging doormaken van €1.756,20 naar €1.934,40 per maand. Werkenden in de zorg (PFZW) met een minimumloon zullen volgend jaar in hun nettosalaris een groei van 13,57 procent zien, wat uitkomt op €209,11 meer per maand. Bij de overheid en in het onderwijs (ABP) ligt dit percentage iets lager met 12,28 procent. Zij krijgen er maandelijks €196,54 bij.

Door de stijging in het bruto minimumloon, stijgt ook het bruto modaal inkomen. Met een groei van 5,25 procent komt dat in 2023 uit op €3.086 per maand. Nederlanders die in 2022 al een bruto maandinkomen hebben van €3.086, verdienen in de zorg (PFZW) volgend jaar 4,18 procent meer, wat uitkomt op netto €95,18 meer. Binnen de overheid en het onderwijs (ABP) ligt dit percentage op 3,51 procent, wat netto €82,79 per maand is.

Zelf nettosalaris checken
Iedereen die dat wil, kan zelf met de Visma | Raet bruto/netto proforma check berekenen wat het nettoloon wordt in 2023. Hierin zijn de meest actuele wetswijzigingen al verwerkt.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 280 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?