Personeelsnet

Jobhoppen is er eventjes niet meer bij

Het is niet zo moeilijk meer om werknemers aan de organisatie te binden. Baanzekerheid is nu zo belangrijk, dat werknemers het liefst langer dan vijf jaar bij hun werkgever blijven. Jophoppen behoort daarmee voorlopig tot het verleden.

Dit blijkt uit een online onderzoek van Unique onder 678 respondenten waarin de vraag gesteld werd: ‘Hoe lang blijf jij ideaal gezien in dienst bij je nieuwe werkgever?’

Meerderheid wil langer bij baas blijven
Meer dan de helft (56 procent) van de Nederlandse werknemers blijft het liefst langer dan 5 jaar voor hun werkgever werken. Daarnaast geeft 32 procent aan het liefst tussen de 2 en 5 jaar bij een werkgever te blijven.

Jophoppen is uit, want korter dan 2 jaar bij een werkgever blijven blijkt veel minder populair onder werknemers. Slechts 8 procent geeft aan tussen de 1 en 2 jaar bij een werkgever te willen blijven, en 4 procent geeft de voorkeur aan een periode van korter dan een jaar.

Behoefte aan baanzekerheid
De arbeidsmobiliteit ligt nu in Nederland opvallend laag, vergeleken met andere landen. Raymond Puts, algemeen directeur van Unique, denkt dan ook dat de ideale duur van een dienstverband samenhangt met de behoefte aan baanzekerheid.

Puts: ‘De gewenste duur op dit moment is langer dan in het algemeen wordt verondersteld. Voor werkgevers is dit een gunstige ontwikkeling. De investering die een werkgever doet om een werknemer aan te trekken, in te werken en te ontwikkelen wordt zo makkelijker terugverdiend’.

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?