Personeelsnet

FNV wil minimumloon verhogen van 9,30 euro per uur naar 14 euro

Het wettelijk minimumloon moet omhoog, en fors ook, vindt vakbond FNV. De bond wil het minimumloonbedrag verhogen van 9,30 euro naar 14 euro per uur. De vakbond stelt deze eis omdat de loonontwikkeling de afgelopen decennia fors is achtergebleven. Alleen een stijging naar 14 euro zou die achterstand weer kunnen recht trekken.

De vakbond heeft afgelopen zondag geprotesteerd in Rotterdam-Zuid om een leefbaar loon te eisen. De mars door Rotterdam-Zuid was de aftrap van een landelijke campagne. De bond stelt dat de ongelijkheid in Nederland groot is en ook alsmaar groter wordt. Met als gevolg dat steeds meer mensen in armoede terecht komen, stelt de FNV, terwijl de bedrijfswinsten maar blijven stijgen.

Uurbedrag WML verschilt
Het minimumloonbedrag wordt twee keer per jaar vastgesteld en dan (bijna altijd) verhoogd op basis van de inflatie. Het wettelijk minimumloon is sinds 1 januari 2019 vastgesteld op 1615,80 euro per maand, voor mensen van 22 jaar en ouder.

Het uurbedrag wordt afgeleid van het maandloon en verschilt per bedrijfstak, afhankelijk van de gebruikelijk werkweek. Als de fulltime werkweek 36 uur is, komt het uurbedrag uit op 10,36 euro, maar in bedrijven waar 40 uur wordt gewerkt zakt het uurbedrag naar 9,33 euro.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?