Werkgevers vergeten aanzegplicht en moeten betalen

Sinds 1 januari van dit jaar moeten werkgevers een maand voordat een tijdelijk arbeidscontract afloopt laten weten of zij dit al dan niet willen verlengen. Maar werkgevers vergeten deze aanzegplicht en moeten daardoor een compensatie betalen van maximaal een maandloon.

 

In de praktijk blijken werkgevers de aanzegplicht uit de Wet werk en zekerheid nauwelijks te kennen. Bij juridisch dienstverlener DAS ‘komen tientallen telefoontjes per dag binnen van flexwerkers en werkgevers die het spoor bijster zijn’, schrijft metronieuws.

DAS adviseert werknemer: mond houden
De juridisch dienstverlener neemt het op voor werknemers. Want Mireille Detrixhe van DAS adviseert werknemers die vermoeden dat hun contract niet verlengd wordt, hun mond te houden.

“Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever om dit goed te regelen, zodat ook het tijdelijke personeel weet waar het aan toe is. Doet hij dit niet, dan kan de werknemer de vergoeding opeisen. Daar is hij voor bedoeld”, zo vertelt ze aan metronieuws.

Vooral in kleine bedrijven
Volgens de juridisch dienstverlener zijn de nieuwe flexregels vooral bij kleinere bedrijven onbekend en kunnen op straat gezette flexwerkers daar dus ‘mooi profiteren van de onduidelijkheid’.

MIS NIKS MEER: Schrijf je hier in voor de gratis HR-nieuwsbrief

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 452 exclusieve vakartikelen en 281 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?