Vraagt u vanaf 6 april de NOW-regeling aan? Doe dan snel aangifte loonheffingen

Organisaties die door de coronacrisis geconfronteerd worden met tenminste 20% daling van de omzet, kunnen gecompenseerd worden voor salarisbetaling uit het noodfonds van de overheid. Als u gebruik maakt van deze regeling, doe dan wel snel ook aangifte loonheffingen. Want die heeft u nodig bij de aanvraag.

De Belastingdienst waarschuwt werkgevers om op tijd aangifte loonheffingen te doen voor de NOW-regeling (Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid). Aangifte doen, betekent niet dat u ook moet betalen, als u daarvoor uitstel  aanvraagt.

UWV heeft actuele gegevens nodig
‘Verstuur uw aangifte loonheffingen op tijd’, stelt de Belastingdienst, juist tijdens de coronacrisis. Want UWV heeft de gegevens uit de aangifte loonheffingen nodig voor de NOW-regeling. Het noodfonds is bedoeld om werkgevers met omzetverlies te compenseren, zodat zij hun werknemers kunnen doorbetalen.

Het UWV heeft de meest actuele gegevens uit uw aangifte loonheffingen nodig, voor het uitvoeren van de regeling.  De Belastingdienst wijst daarom op het belang om gewoon uw aangifte loonheffingen te doen. Deze hoeft u nog niet te betalen, als u uitstel van betaling aanvraagt.

Bijzonder uitstel van betaling aanvragen
Werkgevers mogen uitstel van belastingbetaling aanvragen gedurende de coronacrisis. Dat kan met een formulier op de site van de Belastingdienst. Als het onverhoopt niet lukt om aangifte te doen, kunt u daar eventueel ook uitstel voor aanvragen. Dat moet met een schriftelijk verzoek naar: Belastingdienst, Postbus 8738, 4820 BA Breda.

HR-Tools voor de coranacrisis: bekijk hier alle handige hulpmiddelen

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?