Personeelsnet

Technische bedrijven kampen met stress op de werkvloer

Door tekorten aan technisch personeel, kampen veel technische bedrijven met drukte en stress op de werkvloer. De kwaliteit van het werk staat daardoor onder druk en de personeelstekorten veroorzaken ook stagnerende groei van de organisatie.

Dit blijkt uit de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd door opleidingsinstituut ROVC. Voor het onderzoek geven 969 respondenten uit de technische branche antwoord op vragen over markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek.

Grote tekorten aan technische mensen
Het tekort aan technici is onderhand nijpend. Hierbij gaat het dan vooral om technici met mbo-3 en mbo-4 niveau, waarvan de te korten tot respectievelijk 24 en 46 procent zijn opgelopen.

De komende vijf jaar verwacht de technische branche op het gebied van ervaringsniveau het grootste tekort aan technisch geschoolde mediors (47%). Dit zijn technici met ongeveer twee tot vijf jaar werkervaring.

Stress leidt tot neerwaartse spiraal
“We moeten het effect van stress op de werkvloer niet onderschatten”, zegt John Huizing, directeur bij ROVC. Huizing wijst erop dat medewerkers zich dan sneller ziek melden omdat zij het werk mentaal niet meer aan kunnen. Ook kan stress leiden tot lichamelijke klachten, lagere prestaties en prikkelbaarheid, waardoor het aantal conflicten op de werkvloer toeneemt.

“De werksfeer verslechtert en de kwaliteit loopt terug. Dit zal uiteindelijk leiden tot verminderde productie en productkwaliteit en daardoor een strenger beleid vanuit het management. Zo komt een organisatie terecht in een neerwaartse spiraal. Want wanneer het management dichter op de huid van de technicus gaat zitten, ervaart hij weer meer stress”, waarschuwt Huizing.

Probleem: technici zijn honkvast
Technisch Nederland staat voor een uitdaging met betrekking tot het vinden van medewerkers. Want technici geven niet zomaar hun baan op. Heeft een organisatie eenmaal een technicus binnengehaald, dan is de kans groot dat hij voor een lange tijd trouw blijft aan de organisatie. Dat is fijn voor die bedrijven, maar lastig voor andere werkgevers die technisch personeel willen werven.

Van de technici werkt 45 procent 11-20 jaar binnen dezelfde organisatie. Functiewissels zijn niet veelvoorkomend. 15 procent wisselt nooit van functie, 73 procent soms en slechts 10 procent regelmatig.

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?