Ontslag wederzijds goedvinden ook verplicht melden

Minister Kamp (SZW) gaat de meldingsplicht voor gedwongen ontslagen uitbreiden. Ook ontslag met wederzijds goedvinden, valt straks onder de meldingsplicht.

Werkgevers moeten nu al het ontslag van 20 of meer werknemers bij de belanghebbende vakbonden melden. Maar deze meldingsplicht geldt alleen nog als de arbeidsovereenkomst via het UWV of de kantonrechter wordt beëindigd.

Ontslag wederzijds goedvinden melden
Minister Kamp gaat de Wet melding collectief ontslag nu aanpassen, zodat een werkgever bij een voorgenomen ontslag van 20 of meer werknemers dit altijd moet melden, ongeacht de route die men kiest voor de ontslagprocedure.

In de praktijk betekent dit, dat ook ontbinding van het dienstverband met wederzijds goedvinden straks ook onder de meldingsplicht valt.

Eerst naar Raad van State
Wanneer de wetswijziging ingaat, is nog niet bekend. Eerst gaat het wetsvoorstel voor advies naar de Raad van State en daarna gaat het naar het parlement. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies van de Raad van State worden openbaar bij indiening bij de Tweede Kamer.
Doorsturen:

Neem een abonnement en download 460 exclusieve vakartikelen en 311 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?