Personeelsnet

Online test vertelt vrouwen of ze geschikt zijn voor IT-functie

Bedrijven die personeel zoeken voor IT functies, maken hun IT vacatures vaak veel te technisch en gebruiken een overdaad aan jargon. Bovendien gaan ze te weinig in op aspecten waar vrouwen waarde aan hechten, zodat vrouwen worden bevestigd in hun idee dat de IT niet voor hen is.

Vacaturesite Monsterboard denkt dat werkgevers hiermee ten onrechte het potentieel aan vrouwelijke arbeidskrachten negeren. Tegelijkertijd overwegen vrouwen een baan in de IT nog veel te weinig, veelal omdat ze denken dat IT te technisch en niet inspirerend voor ze is en omdat ze verwachten te belanden in een mannenwereld. 

Werkgevers moeten inspelen op wensen van vrouwen
Nu het Diversity Week is, wil de vacaturesite zowel IT-werkgevers als vrouwen laten inzien dat een baan in de IT voor vrouwen dichterbij is dan ze denken. 

Om vrouwen te interesseren in een IT-baan, moeten werkgevers veel meer inspelen op vrouwelijke behoeften en interesses. Ook kunnen ze vrouwen die al in een IT-functie werken, ambassadeur maken. Zo kunnen werkgevers beter inspelen op aspecten die vrouwen belangrijk vinden, zoals opleidingen, trainingen, een coach, ouderschapsverlof en flexibele werktijden.

Ook voor vrouwen is IT interessant
Een baan in de IT kan voor veel vrouwen een interessante carrièrestap zijn. Met de digitalisering van de samenleving, komen er met de dag meer IT-vacatures online. Op Monsterboard.nl stonden er in het eerste kwartaal van 2017 ruim 6.000 IT vacatures online.

Monsterboard's managing director Gian Zandonà, stelt dat als vrouwen onderzoeken hoeveel IT er al in hun huidige baan zit -en hier hun kwaliteiten naast leggen- blijkt dat een IT baan vaak wel binnen handbereik ligt. Wel moeten soms wel wat extra trainingen of opleidingen gevolgd worden, denkt Zandonà.

Vrouwen kunnen IT-kwaliteiten online testen
In het kader van de Diversity Week kunnen nieuwsgierige vrouwen en geïnteresseerden op Facebook een test doen om hun IT kwaliteiten te testen.

Gian Zandonà: “Uiteraard moet je voor een IT-functie als vrouw een zekere affiniteit of interesse hebben in techniek, maar uit gespreken met vrouwen die al werkzaam zijn in de IT blijkt dat communicatieve vaardigheden, analytisch vermogen en creativiteit bijna net zo belangrijk zijn voor een IT-functie.”

MIS NIKS: Abonneer je op de gratis Personeelsnet-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?