Nederlandse Jamie Oliver is de beste mvo-ondernemer

Het Nederlandse zakenblad Sprout heeft Sarriel Taus gekozen tot de beste mvo-ondernemer. Taus is de oprichter van Fifteen, een restaurant met een koksopleiding voor kansarme jongeren. Het zakenblad Sprout besteedt de nodige aandacht aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het blad heeft er sinds kort een weblog over (Goodblog). En met de Good Company 2006-verkiezingen zet Sprout mvo-ondernemers in het zonnetje. De winnaar heeft zijn idee afgekeken van de Engelse topkok Jamie Oliver. Taus, afkomstig uit de ICT-branche, heeft een losse franchise-formule afgesproken met de TV-kok. Over de kansarme jongeren zegt Taus: "Normaal wordt er niet naar hun kwaliteiten gekeken, omdat ze niet meer in beeld zijn bij instanties, werkgevers. Maar je moet ze kietelen, motiveren. En je moet ze soms ook overhalen dit werk te doen, het is zwaar. In een keuken wordt hiërarchisch gewerkt, en dat gaat wel eens mis." Overigens komt het ook voor dat een jongere uiteindelijk niet voor pan en pollepel kiest. "We zijn een opleiding tot kok, niet tot top-chef. Ze kunnen overal terechtkomen, het belangrijkste is dat hun zelfrespect terugkomt. Eentje staat nu op de markt met lingerie. Vond hij leuker. Maar hij doet wel weer wat!"

Leren koken bij Nederlandse JamieHet Nederlandse zakenblad Sprout heeft Sarriel Taus gekozen tot de beste mvo-ondernemer. Taus is de oprichter van Fifteen, een restaurant met een koksopleiding voor kansarme jongeren.

Het zakenblad Sprout besteedt de nodige aandacht aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het blad heeft er sinds kort een weblog over (Goodblog). En met de Good Company 2006-verkiezingen zet Sprout mvo-ondernemers in het zonnetje.

De winnaar heeft zijn idee afgekeken van de Engelse topkok Jamie Oliver. Taus, afkomstig uit de ICT-branche, heeft een losse franchise-formule afgesproken met de TV-kok. Over de kansarme jongeren zegt Taus: "Normaal wordt er niet naar hun kwaliteiten gekeken, omdat ze niet meer in beeld zijn bij instanties, werkgevers. Maar je moet ze kietelen, motiveren. En je moet ze soms ook overhalen dit werk te doen, het is zwaar. In een keuken wordt hiërarchisch gewerkt, en dat gaat wel eens mis."
Overigens komt het ook voor dat een jongere uiteindelijk niet voor pan en pollepel kiest. "We zijn een opleiding tot kok, niet tot top-chef. Ze kunnen overal terechtkomen, het belangrijkste is dat hun zelfrespect terugkomt. Eentje staat nu op de markt met lingerie. Vond hij leuker. Maar hij doet wel weer wat!"

Doorsturen:

Neem een abonnement en download 452 exclusieve vakartikelen en 281 actuele HR-instrumenten!

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?