Maximale transitievergoeding gaat in 2020 naar 83 duizend euro

In 2020 gaat het maximumbedrag voor de transitievergoeding omhoog, van 81 duizend naar 83 duizend euro. Vanaf 2020 gaat de opbouw van de transitievergoeding overigens wel omlaag, zodat minder werknemers in aanmerking zullen komen voor de maximale vergoeding na ontslag.

Het nieuwe maximum voor de transitievergoeding in 2020, is onlangs bekend gemaakt door het ministerie van SZW, samen met overige uitkeringsbedragen in 2020. Als het bruto jaarsalaris hoger is dan 83 duizend euro, geldt dat bedrag als maximumvergoeding.

Meer wijzigingen vanaf 2020
Er wijzigt meer vanaf 1 januari 2020. Zo krijgen werknemers al vanaf de eerste dag van de arbeidsovereenkomst recht op een transitievergoeding bij ontslag. Wel gaat de opbouw omlaag voor werknemers die ouder zijn en langer in dienst. Ook mogen meer opleidingskosten worden afgetrokken van de vergoeding.

De berekening gaat vanaf 1 januari 2020 veranderen. De opbouw wordt 1/3 maandsalaris per dienstjaar vanaf de eerste werkdag. Werknemers die meer dan 10 jaar in dienst zijn, bouwen geen extra transitievergoeding meer op. De extra opbouw geldt ook niet meer voor 50-plussers.

Maximumbedrag wordt minder snel gehaald
Doordat de opbouw lager wordt, zal de maximumtransitievergoeding minder vaak worden gehaald door werknemers met modale inkomens. Alleen werknemers met hogere inkomens zullen nog in de buurt komen van het maximum.

Lees hier meer over de wijzigingen voor HR in 2020

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?