Kunnen kinderen van agenten straks toch nog studeren?

Na maanden van acties hebben de politievakbonden en minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken een doorbraak bereikt in de CAO-onderhandelingen. Opvallend daarin is het extraatje voor politieambtenaren met studerende kinderen. Volgens het eindbod van minister Ter Horst krijgen politiemensen met studerende kinderen boven de 18 jaar in 2008 en 2009 een tegemoetkoming van 69 euro bruto per maand per studerend kind. Kennelijk vindt het kabinet de salarissen van politie-agenten zo laag dat deze zich eigenlijk geen studerende kinderen kunnen veroorloven. Om dat te compenseren, zullen er, vrees ik, ingewikkelde bureaucratische procedures worden ontwikkeld: aanvraagformulieren met bewijsstukken dat de kinderen bestaan en dat ze studeren (al dan niet met een onderscheid in uitwonende en thuiswonende kinderen) en natuurlijk terugboekformulieren als zoon- of dochterlief de studie afbreekt. Gelukkig zijn Nederlandse agenten op het politiebureau wel wat gewend aan papierwerk. Dit kan er nog wel bij.

Na maanden van acties hebben de politievakbonden en minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken een doorbraak bereikt in de CAO-onderhandelingen. Opvallend daarin is het extraatje voor politieambtenaren met studerende kinderen.

Volgens het eindbod van minister Ter Horst krijgen politiemensen met studerende kinderen boven de 18 jaar in 2008 en 2009 een tegemoetkoming van 69 euro bruto per maand per studerend kind.

Kennelijk vindt het kabinet de salarissen van politie-agenten zo laag dat deze zich eigenlijk geen studerende kinderen kunnen veroorloven.
Om dat te compenseren, zullen er, vrees ik, ingewikkelde bureaucratische procedures worden ontwikkeld: aanvraagformulieren met bewijsstukken dat de kinderen bestaan en dat ze studeren (al dan niet met een onderscheid in uitwonende en thuiswonende kinderen) en natuurlijk terugboekformulieren als zoon- of dochterlief de studie afbreekt.

Gelukkig zijn Nederlandse agenten op het politiebureau wel wat gewend aan papierwerk. Dit kan er nog wel bij.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?