Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp

De jaren 80 waren van de beurshandelaren. ICT'ers waren het helemaal in de jaren 90. Elk decennium kent zijn eigen beroepsgroep die 'hot' is met de arbeidsvoorwaarden die daarbij horen. Voor dit decennium kunnen dat weleens de 'development consultants' worden. Volgens een onderzoek gaat nu al de helft van de budgetten voor ontwikkelingssamenwerking op aan salarissen van deze consultants en hun dure secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals internationale scholen voor de kinderen). Ondanks de kritiek opereren de ontwikkelingswerkers in een echte groeimarkt; zeker zolang popartiesten behendig de publieke opinie bespelen om meer geld vrij te maken voor arme landen. Blijft de vraag: wat rechtvaardigt die hoge salarissen? Een beloningsonderzoek van Hay misschien waaruit bleek dat de salarissen marktconform zijn als je ze tenminste vergelijkt met directeuren van woningcorporaties?

De jaren 80 waren van de beurshandelaren. ICT'ers waren het helemaal in de jaren 90. Elk decennium kent zijn eigen beroepsgroep die 'hot' is met de arbeidsvoorwaarden die daarbij horen. Voor dit decennium kunnen dat weleens de 'development consultants' worden.

Volgens een onderzoek gaat nu al de helft van de budgetten voor ontwikkelingssamenwerking op aan salarissen van deze consultants en hun dure secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals internationale scholen voor de kinderen). Ondanks de kritiek opereren de ontwikkelingswerkers in een echte groeimarkt; zeker zolang popartiesten behendig de publieke opinie bespelen om meer geld vrij te maken voor arme landen.
Blijft de vraag: wat rechtvaardigt die hoge salarissen? Een beloningsonderzoek van Hay misschien waaruit bleek dat de salarissen marktconform zijn als je ze tenminste vergelijkt met directeuren van woningcorporaties?

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?