Personeelsnet

Diploma's van de Marktplaats-universiteit of Ebay-hogeschool

Via internet kunnen valse diploma's worden gekocht. Dat bleek uit een reportage van het NOS-Journaal vanavond. Een verslaggeefster was in beeld terwijl ze voor 300 Euro een Havo-diploma kocht, met keurig haar eigen naam ingevuld. Het diploma, gekocht via een site als Marktplaats of Ebay, bleek nauwelijks van echt te onderscheiden door experts. Wat moet je dan als P&O-er? Veel P&O-ers vinden al moeilijk om sollicitanten te vragen hun originele diploma mee te nemen. Vaak nemen werkgevers genoegen met een kopietje. Of ze geloven kandidaten op hun CV. Het ministerie van OCW ziet een diplomaregister als oplossing. Maar dat is er voorlopig nog niet en zal waarschijnlijk geen diploma's bevatten die voor 2007 zijn behaald. Wat te doen? Een bureau inhuren dat gespecialiseerd is in het checken van een CV? Of zelf even de schooladministratie bellen?

Via internet kunnen valse diploma's worden gekocht. Dat bleek uit een reportage van het NOS-Journaal vanavond. Een verslaggeefster was in beeld terwijl ze voor 300 Euro een Havo-diploma kocht, met keurig haar eigen naam ingevuld. Het diploma, gekocht via een site als Marktplaats of Ebay, bleek nauwelijks van echt te onderscheiden door experts. Wat moet je dan als P&O-er?

Veel P&O-ers vinden al moeilijk om sollicitanten te vragen hun originele diploma mee te nemen. Vaak nemen werkgevers genoegen met een kopietje. Of ze geloven kandidaten op hun CV. Het ministerie van OCW ziet een diplomaregister als oplossing. Maar dat is er voorlopig nog niet en zal waarschijnlijk geen diploma's bevatten die voor 2007 zijn behaald.
Wat te doen? Een bureau inhuren dat gespecialiseerd is in het checken van een CV? Of zelf even de schooladministratie bellen?

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?