Personeelsnet

Bedrijven besteden kwart opleidingsbudget aan e-learning

Grote en middelgrote organisaties in Nederland reserveren 24 procent van hun opleidingsbudget voor e-learning. In 2012 was dit nog maar 9 procent. Vooral in de zorg is e-learning populair.

Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Nidap voor Springest. Voor het onderzoek werden 330 HR-verantwoordelijken ondervraagd.
De top drie vraagstukken waarvoor opleidingen en trainingen op dit moment worden georganiseerd zijn management- en leiderschapsontwikkeling (74%), kwaliteitszorg en veiligheid (67%) en interne samenwerking (65%). Talentmanagement staat met 55 procent op nummer 4.

Groei in company trainingen
Bedrijven investeren nog steeds het meeste in open inschrijving opleidingen, maar de grootste groei verwachten HR-professionals bij e-learning, interne trainingen en in company trajecten.

Het grootste deel (42%) van het opleidingsbudget gaat naar opleidingen met open inschrijving bij externe opleiders. Slechts 14 procent verwacht dat het opleidingsbudget hiervoor het komende jaar nog stijgt. Eveneens 14 procent verwacht hier juist een daling. Eén op de drie verwacht wel een verdere stijging van het budget voor e-learning en interne trainingen.

E-learning voor kwaliteitszorg en veiligheid
Vooral grote organisaties (met meer dan 1.000 werknemers) gebruiken e-learning. Het wordt het vaakst toegepast voor kwaliteitszorg- en veiligheidsvraagstukken (35%), verkoop of marketing (24%) en automatisering (20%). 16 procent zet e-learning in voor managementontwikkeling.

Het aandeel bedrijven dat e-learning inzet is met 53 procent ongeveer gelijk aan voorgaande jaren. Alleen in de zorg neemt dit aandeel toe: 76 procent maakt hier nu gebruik van e-learning versus 54 procent in 2012. Een mogelijke verklaring voor de toegenomen populariteit in de zorg is de veranderde wet- en regelgeving om de kwaliteit van zorgpersoneel te waarborgen. Opleidingsbudgetten in de sector staan hierdoor onder druk. E-learning zorgt bovendien voor een grote mate van flexibiliteit en minder gederfde arbeidstijd.

MIS NIKS MEER: Schrijf je hier in voor de gratis HR-nieuwsbrief

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?