Ziekteverzuim door Oranjekoorts

De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal tijdens het wereldkampioenschap voetbal heeft niet geleid tot een hoger ziekteverzuim. En dat terwijl voor veel Nederlanders de wedstrijd gewoon in werktijd viel. Via de Verzuimbarometer is het ziekteverzuim in Nederland tijdens het wereldkampioenschap voetbal goed te volgen. De Verzuimbarometer, een initiatief van UNIT4 en I-Signaal, is gebaseerd op het ziekteverzuim van ruim 80.000 bedrijven met gezamenlijk 1,2 miljoen werknemers. Het zijn de cijfers van werkgevers die gebruik maken van VerzuimSignaal, software om ziekteverzuim bij te houden. Hoger verzuim Uit de cijfers valt me op dat het ziekteverzuim in vergelijking met vorig jaar is gestegen. Nu schommelt het rond 4,5%, vorig jaar lag dit in dezelfde periode een stuk lager: 3,6%. Het kan natuurlijk toeval zijn. Of durven werknemers zich weer sneller ziek te melden, omdat zij niet langer vrezen dat hun baan op de tocht staat door de economische crisis? Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.

Verzuimbarometer tijdens WKDe eerste wedstrijd van het Nederlands elftal tijdens het wereldkampioenschap voetbal heeft niet geleid tot een hoger ziekteverzuim. En dat terwijl voor veel Nederlanders de wedstrijd gewoon in werktijd viel.

Via de Verzuimbarometer is het ziekteverzuim in Nederland tijdens het wereldkampioenschap voetbal goed te volgen.

De Verzuimbarometer, een initiatief van UNIT4 en I-Signaal, is gebaseerd op het ziekteverzuim van ruim 80.000 bedrijven met gezamenlijk 1,2 miljoen werknemers. Het zijn de cijfers van werkgevers die gebruik maken van VerzuimSignaal, software om ziekteverzuim bij te houden.

Hoger verzuim
Uit de cijfers valt me op dat het ziekteverzuim in vergelijking met vorig jaar is gestegen. Nu schommelt het rond 4,5%, vorig jaar lag dit in dezelfde periode een stuk lager: 3,6%.

Het kan natuurlijk toeval zijn. Of durven werknemers zich weer sneller ziek te melden, omdat zij niet langer vrezen dat hun baan op de tocht staat door de economische crisis?

Ook via Twitter kun je Personeelslog volgen: Twitter.com/Personeelslog.

Doorsturen:

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?