Personeelsnet

Wie het eerst aan de overkant is...

Hoza, een metaalbedrijf dat rolcontainers in Groningen produceert, heeft het beste voor met de conditie van werknemers. Zij moeten minimaal met een vaart van vijf kilometer per uur door het bedrijf spurten. Werknemers die deze tijd niet halen (kennelijk staan er medewerkers met stopwatches te meten), moeten verplicht onder begeleiding naar de sportschool. De vakbond staat op haar achterste benen. Ik ken de conditie van de medewerkers niet, maar kan er niet wat creatiever mee om worden gegaan met zo'n vernieuwend bedrijf? Waarom doet de vakbond niet het voorstel dat de snelste hardloper directeur wordt van Hoza? Geen moeilijke werving en selectieprocedures, maar gewoon met een stopwatch meten wie het meest geschikt is voor dit snelle bedrijf.

Hoza, een metaalbedrijf dat rolcontainers in Groningen produceert, heeft het beste voor met de conditie van werknemers. Zij moeten minimaal met een vaart van vijf kilometer per uur door het bedrijf spurten. Werknemers die deze tijd niet halen (kennelijk staan er medewerkers met stopwatches te meten), moeten verplicht onder begeleiding naar de sportschool.

De vakbond staat op haar achterste benen. Ik ken de conditie van de medewerkers niet, maar kan er niet wat creatiever mee om worden gegaan met zo'n vernieuwend bedrijf? Waarom doet de vakbond niet het voorstel dat de snelste hardloper directeur wordt van Hoza? Geen moeilijke werving en selectieprocedures, maar gewoon met een stopwatch meten wie het meest geschikt is voor dit snelle bedrijf.

Neem een abonnement en download meer dan 300 actuele HR-instrumenten

Wilt u als HR-professional ook niks meer missen op uw vakgebied?